בשר של רבנות

השאלה:

יצא לי לדבר עם מישהו והוא אמר לי שברבנות לא עושים בדיקה לכל עוף אלא מסתמכים על בדיקה כוללת של העופות.כלומר אם יש 100 עופות ובדקו 89 אז את השאר מכשירים ע"פ בדיקה רופפת ולא בודקים בדיקה יסודית.
האם נכון הדבר?או שזה דברי הבל?
ובכלל,נמאס לי שאברכים שדיברתי איתם משמיצים את הבשר של הרבנות.
האם אפשר לעלות על הדעת שהרבנות הראשית לישראל על סמך בדיקה לא קפדנית,מאכילה נבלות או טרפות???
נשמע לא מציאותי,אבל זה מה שרומזים לי אנשים שאוכלים בד"ץ,ואומרים שהרבנות לא מקפידה על הכל.

כבוד הרב אני מבולבל מאוד!!! האם אפשר לאכול בשר של רבנות ולהיות רגוע?

אני סומך על הרבנות אבל מה אני יכול לעשות כשאני שומע כל פעם שעדיף לאכול בד"ץ.

תודה וכל טוב.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לה"ר והוצאת שם רע חמורות יותר מחשש רחוק של ספק טרפה.
עוד יותר גרוע שמי שמהדר מתח למי שאינו נוהג כמותו כרשע ואוכל נבלות וטרפות. אין כאן הידור. כל התהליכים נעשים על פי ההלכה.
מי שרוצה יכול לבדוק יותר ולהדר בעוד הידורים אבל אין זה משנה את ההלכה.