גבינה מגויים

השאלה: האם מותר לי לקחת פרוסת גבינה צהובה מחברה ערבייה? הגבינה היא של חברת תנובה ובכשרות מהודרת. ואני יודעת שהחברה רק מכינה מזה טוסטים פשוטים. אנחנו לא נמצאות בבית שלה אלא במקום העבודה, והגבינה נמצאת במקרר בעבודה מהרגע שהיא נקנתה.

התשובה

מכון כושרות | ט"ו אלול תשע"ח 16:34

שלום וברכה

גויים אינם אוסרים במגעם את הגבינה, אלא רק אם הם מכינים אותה, ולכן אם את יודעת את כל מה שציינת - אין כל בעיה.

אך יש לזכור שגויים אינם נאמנים בעניני כשרות, ולכן אם לא רואים את האריזה - אין לאכול רק על סמך עדותה של החברה על טיב וכשרות הגבינה.

בברכה

יצחק דביר