גרעינים לפיצוח

השאלה:

האם יש צורך בהכשר על גרעינים לפיצוח (שחורים ולבנים), או שאפשר לקנותם בלא שיהיה עליהם הכשר והשגחה?

התשובה

'רבני 'כושרות | תשע"ג

ניתן לקנות גרעינים לא קלויים בתפזורת ללא הכשר, אולם צריך להפריש תרומות ומעשרות מספק (משום שחלק מהסחורה גדל בארץ).

2. אם קונים גרעינים קלויים, ארוזים או בתפזורת, יש צורך בהכשר מכמה סיבות:

א. הפרשת תרומות ומעשרות.

ב. כשרות חומרי הגלם הנלווים (מלח, קמח, קמח תפו"א).

ג. פיקוח על כלי הקלייה, שלא נעשה בהם שימוש לדברים אחרים אסורים.

ד. פיקוח על צוות העובדים (יש סוברים שגם בפיצוחים יש דין 'בישול עכו"ם').