דין אכילת פרות א"י בחו"ל

השאלה:

אנו נמצאים בשליחות בחו"ל , בחנויות נמכרים ירקות פירות ומיצי פירות שונים מתוצרת א"י . בשל הספקות הקיימות לגבי מעמד הפירות : ערלה , טבל , דמאי וכו . האם מותר לקנות ולאכול פירות אלו ?(בעיקר JAFFA אגרסקו וכרמל)
במידה ומותר לקנותם האם יש להפריש מספק ואם כן כיצד?(והיה ואין חשש ערלה)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם יש להם כשרות עדיף לקנות פירות אלו. אולם במקום שאין תעודת כשרות ויש ספקות חמורים של ערלה וכדו' נראה שעדיף לא לקנות ולא להגיע לידי מכשול.