דם בכסוי המנגל

השאלה:

מנגל עם מכסה שניצלה בו כבד. המכסה היה סגור. צריך להכשיר את המיכסה אחרי זה? אחרי יותר מ24 שעות עם ניקוי (לא נוקה היטב) נצלה במנגל עם מכסה סגור בשר אחר (לא כבד). מה דין הבשר? תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ד שבט תש"פ 14:41

בס"ד

שלום וברכה

לגבי זיעה וריחא בדם כבד, לרוב הפוסקים דם איננו נחשב להיות שומן ולכן אין בו דין ריחא, והבשר שנעשה ביום למחרת אין ספק שמותר.

לגבי המכסה עצמו, אם בכבד אין ריחא א"כ אולי יש כאן זיעהא, ואפילו אם נחוש לזיעה בדם הרי שאם יחממו את המנגל וישימו כלי עם מים בתוכו בודאי יועיל להכשרתו לכו"ע.