הכנת בירה ביתית - איסור חדש

השאלה: שלום רב, אני מכין בירה בבית, וקניתי לפני מספר חודשים שעורה (שהיא המרכיב העיקרי בבירה) מחנות שמיבאת אותה מחו"ל, בדר"כ מגרמניה. על החנות אין כשרות כך שיכול להיות שהתבואה "חדשה". הבירה כבר מוכנה ואין לי איך לברר אם התבואה הייתה חדשה או לא, כי האנשים שם בחנות לא מבינים בזה כנראה.. מה דין הבירה עכשיו? האם היא מותרת בשתיה? אשמח לקבל את תשובתכם, תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ט' טבת תשע"ט 21:13

נראה לי עד כמה שהצלחתי לבדוק, שמגדלים שעורה בקיץ (הסקתי זאת עפ"י מאמרי תיירים בגרמניה שראו בחודש מאי שדות ירוקים), אם כן ישנה בעיה בבירה שהכנת של 'חדש'. לכן אתה יכול למוכרה לגויים, אבל לך אסור לשתות עד אחר הפסח הקרוב. בפסח הבירה תהיה חמץ ולכן אם החלטת לשומרה עד אחר פסח צריך למוכרה לנכרי בפסח.