הכשר ירקות וקורנפלקס בחו"ל

השאלה:

האם הכשר של או-יו או או-קי ושאר הכשרים המצויים בארה"ב על פטרוזיליה וכוסברה ושאר ירקות קצוצים יבשים מותרים בשימוש? (אני חיה בארה"ב וניקיון הירק הטרי מצריך עבודה רבה)

האם קורנפלקס עם הכשר אך לא פת ישראל מותר באכילה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

א. לגבי הירקות הקצוצים של או.יו וכדו' כאן בארץ לא ערכנו על כך בדיקות מעבדה כך שאין לי תשובה לשאלה זו. ידוע לי שיש ירקות שלמים של חסלט בארה"ב (ניו יורק והאזורים הסמוכים), בהם אין כל חשש. טל. 19175603734 שמו יוסי.

ב. לגבי קורנפלקס, אין כאן שאלת פת עכו"ם אלא בישולי עכו"ם. קורנפלקס לפי צורת עבודו בארץ הוא נעשה על ידי חום תנור שהוא כאפיה ולכן יש בו איסור בישולי עכו"ם. השאלה היחידה האם בארה"ב הוא מאכל חשוב הנאכל על שולחנות אנשים חשובים ביותר או לא, ואין לי תשובה לכך מחוסר ידע על הנעשה בארה"ב. אבל אם המאכל הזה מוגש במקומות יוקרתיים הרי שיש בו בישולי עכו"ם וצריך שיהודי ידליק את האש או יעשה פעולה בבישול.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי