הכשרת כיור, כיריים ומיקרוגל

השאלה:

אני מתגורר בדירה שכורה, ובמטבחה כיור אחד, כיריים ומיקרוגל, ואין דרך לדעת האם עד עתה נשמרה כשרות המטבח כיאות. כיצד עלי לנהוג?

התשובה

רבני 'כושרות' |

א. כיור

1. כיור, אפילו מחרסינה, כיון שרוב בליעתו מכלי שני, אפשר להכשירו על ידי עירוי אחרי שמנקים אותו היטב (יש להקפיד לנקות היטב את דפנות הכיור, במקום החיבור עם השיש). גם אם לפעמים הכיור בולע מכלי ראשון, אין זה רוב תשמישו. יש המוסיפים סיבה נוספת להקל, כיוון שבשעת הבליעה בדרך כלל מצוי סבון בכיור, והטעם שנבלע הוא טעם פגום ('חזון עובדיה' הלכות הגעלת כלים סעי' ו, וכן דעת הרב מרדכי אליהו).

2. בשעת השימוש בכיור, לכתחילה טוב להניח את הכלים הבשריים על רשת המיוחדת להם ואת הכלים החלביים על רשת המיוחדת להם.

ב. כיריים

יש לנקות את החצובות היטב ולהכשירן בליבון קל בעזרת ברנר, או על ידי העברת החצובה מכל צדדיה על להבת הגז למשך כמה דקות.

ג. מיקרוגל

רבים מהפוסקים התירו להכשיר מיקרוגל בדרך הבאה:

1. יש לנקות את המיקרוגל היטב ולהמתין 24 שעות. 2. יש להניח בתוך המיקרוגל כלי עם מים ולחממו למשך עשר דקות. 3.. לכתחילה, יש להכשיר את צלחת הזכוכית על ידי הגעלה, אך יש הסוברים שאין הגעלה מועילה לזכוכית, ולכן בשעת השימוש יש להניח על צלחת המיקרוגל קרטון שישמש בסיס להנחת הכלים. אם רוצים להשתמש במיקרוגל לחימום מאכלים בשריים וחלביים, אפילו אם הצלחת עברה הגעלה - יש לייחד תחתית קרטון למאכל בשרי ותחתית קרטון למאכל חלבי.