המתנה בין גבינה צהובה לאכילת בשר

השאלה:

בעלי נוהג להמתין 6 שעות בין אכילת גבינה צהובה (כמו "גלבוע", "עמק") לאכילת בשר, כך נוהג גם אביו. האם יש למנהג זה טעם בימינו? אני קראתי שהגבינות הצהובות כיום אינן כמו גבינות קשות שאליהן מתיחסת הלכה זו. כשנישאנו לא קיבלתי על עצמי מנהג זה. האם אני חייבת לקבל? אח של בעלי עשה על מנהג זה התרת נדרים.האם עדיף לבעל לעשות כך גם או שצריך להמשיך לנהוג כך? אשמח לדעת מה דעת הרב בעניין - הן לגבי דין גבינ"צ בימינו והן לשאלה האם כל מנהג כזה אני חייבת גם לקבל על עצמי לאחר הנישואים?
תודה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אומנם גבינה קשה וישנה צריכה המתנת 6 שעות אולם אין הכונה לגבינות שהזכרת אל לגבינות הרבה יותר ישנות. אם בעלך רוצה להחמיר מעבר לדין שיחמיר. את אינך חייבת לנהוג כבעלך. גם בעלך יכול לוותר על מנהגו מכיון שגבינה כזו אינה הגבינה בה נהגו את ההמתנה