הפרדת בשר וחלב על ידי נייר כסף

השאלה:

שלום רב,

עד היום השתמשתי בטוסטר אובן אחד לבשרי וחלבי, ובכל שימוש ציפיתי בנייר כסף את החלק בתבנית שבא במגע עם האוכל. לאחרונה קניתי תנור ואני רוצה לייחד אותו לבשרי ואת הטוסטר אובן לחלבי.
יש לי מספר שאלות:
1. האם השימוש שעשיתי היה מותר? כלומר, האם מספיק לצפות בנייר כסף ואז להשתמש גם לחלבי וגם לבשרי עם אותה תבנית? יש לציין כי לפעמים התבנית עצמה גם הייתה מתלכלכת, אך מבישול בשרי בלבד.
2. במידה והשימוש לא היה כדין, האם יש תקנה לתבניות? אפילו לשימוש כמגש לתבנית חד פעמית?
3. בכל מקרה, איך אני יכול להכשיר את הטוסטר אובן לשימוש חלבי?

אני רוצה לציין שליבון לא בא בחשבון, כי אין לי להביאור.

תודה,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

א. לפי הנאמר בשאלה התבנית התלכלכה בבשר, דהיינו שמעמדה הנוכחי כבשרית.
ב. על העבר אין טעם לדון.
ג. להכשיר את הטוסטר אובן אפשר על ידי נקוי מוחלט וחימום לחום המקסימלי כ 20 דקות.
ד. את התבנית אין אפשרות להכשיר. אם רוצים להשתמש בה כמעמיד לכלי חלבי נראה שיש לנקות היטב לעטוף בנייר כסף חזק, ועל גבי ניר הכסף החזק (שלא נחתך) אפשר להניח סיר חלבי.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי