חשש טרפה בהובלת עופות ובזריקות

השאלה:

שלום רב,
על מה סומכות המשחטות שלא מפקחות על אופן הובלת העופות ואופן זריקתם מהמשאית? הרי זה ממש יכול להטריף.

וכן זריקות. קראתי את נוהלי הכשרות של הרבנות לגבי עופות, וממש לא מובן לי. הרבנות מחייבת שתהיה הדרכה ברורה לבעלי המשק כיצד להזריק לעופות וכיצד להובילם, ויהיה מידי פעם ביקורת על כך. אבל כיצד ניתן לסמוך על זה?
האם לקיבוצים לא דתיים ואנשים שרחוקים מאוד מתורה ומצוות יהיה אכפת ממה שהרבנות אומרת? אז מה אם "מדריכים אותם". וגם אם יבואו פעם לביקורת מהרבנות אז באותו פעם שבאים לביקורת פתאום כולם יהיו בסדר ושהמפקח הולך הם יכולים לעשות מה שרוצים.
כמו שהיה לי קרובת משפחה שהיה לה מסעדה, והיתה מספרת לי שהם היו עובדים על המשגיח כשרות ובכל פעם שהוא בא הם מכניסים את הירק לשקית של גוש קטיף ומראים לו כאילו זה בא מגוש קטיף.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

ידידי, אתה חי במאה הקודמת. אין כבר שום זריקת עופות הן אינם יכולים להטריף כ"כ בקלות.
לגבי הזרקה המשקים מקבלים הדרכה והמזרקים בנויים עם מגן שלא ניתן להכניס את המזרק לעומק.
למשקים לא משתלם כלל להזריק לעומק הן בגלל חשש לנזק לעוף והן בגלל הטרפתו. וההפסד הוא של מאות אלפי שקלים. ועל כן רוב המשקים שומרים על ההנחיות בקפדנות.