חתוך נבטים בשבת

השאלה: לאחרונה משווקים נבטי ברוקולי צנונית אלפלפא וחמניה במשטחים כולל מצע הנבטה כדי להאריך את חיי המוצר. כשרוצים לאכול יש לחתוך כמות מסוימת ולאכול. קניתי כמה כאלה לשבת ולפתע חשבתי שבעצם זה עציץ ואז אסור לקצוץ ממנו בשבת. לנבטים הללו יש כשרות בדץ וגם כשרות רבנות מהודרת ( ללא חשש חרקים וכד׳)ואין שום אזכור לאסור בשבת שימוש בנבטים... הרם הדבר באמת אסור או שיש צד להתיר כי זה נועד לכך וכבר גדל כל צורכו..?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"א חשון תשפ"א 12:18

בסד

שלום וברכה

צדקת. בודאי יש איסור לקצוץ בשבת דבר ממקור גידולו לא משנה אם זה עציץ נקוב או לא וכן לא משנה בגודל  ובהבשלת הנבטים.