טיגון במחבת בשרי ומחתה חלבית

השאלה:

טיגנו במחבת בשרי חביתה (פרווה) והשתמשו במחתה חלבית.
המחתה היתה נקייה ולא בת יומה מבישול חלבי. המחבת אמנם לא היתה בת יומה מבישול בשרי אך טוגן בה קודם בצל קצוץ ולא ניקו את המחבת לפני טיגון החביתה.
נודה לכת"ר על תשובתו מה דין הכלים (נציין כי אנו מעדות אשכנז)

התשובה

הרב יעקב אריאל |

בצל אומנם נחשב לחריף אך מיד שהתחילו לטגנו פגה חריפותו לכן דין המחבת והמחתה כדין כלים שאינם בני יומן

toraland whatsapp