יין רימונים - נכרי ונזיר

השאלה:

שלום לכת"ר, מועדים לשמחה.
כידוע, על יין רימונים ויין תפוחים לא גזרו חז"ל כהרחקה מהגויים משום יינם מכיוון שאלה אינם שכיחים כיין רגיל.
א. הנושא לא כל כך ברור, יין תפוחים שונה בצבעו מיין רגיל אולם יין רימונים הינו אדום ודומה מאד ליין ענבים בטעמו ובצבעו ומשכר לא פחות ממנו.
ב. אם כך אם וכאשר יין רימונים יהיה שכיח כיין רימונים - האם אין כאן חשש קרבה אל הגויים כמו יין רגיל ?
ג. מה לגבי הנזיר - הנזיר יכול להיות נזיר מיין ענבים אולם רגיל ביין רימונים - אז מה הושג בהרחקתו מהיין ?
ד. האם הנזיר אסור גם ביין רימונים משום צבעו וטעמו שדומה ליין ?
ה. האם גוי שפותח יין רימונים במקום שרגילים בכך אוסרו משום "מראית עין" ?
ו. האם אדם ששותה יין רימונים ביום טוב יוצא כדי שמחת יום טוב כאשר יין זה חביב עליו כיין ענבים ?
בברכת והיית אך שמח,

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לכל שאלותיך תשובה אחת כך קבעה התורה וכך אסרו חכמים ואין מוסיפין על הגזירה. גם היום היין נחשב האציל שבמשקאות ובכל ארוע חשוב שותים יין דווקא ולכן מותר לשתות יין רימונים שפתחו גוי ומותר לנזיר לשתות ממנו. ואיננו מוסיפים על גזרות חכמים אפילו אם לפי הבנתנו יש לדמות את המצבים. .