יין שהוכן על ידי מחלל שבת

השאלה: שלום הרב, אני וחבר שהוא יינן חובב מכינים יין ביחד (כ100 בקבוקים מענבי יין שאני מגדל). לאחרונה התברר לי שאולי הדבר בעייתי ולא אוכל לשתות מן היין הנ"ל. חבר שלי אינו אדם דתי. הוא עושה קידוש והבדלה וכדומה אבל אינו שומר שבת וכו'. האם אכן כך ואסור לשתות מן היין? האם הבעיה היא רק במזיגה מהבקבוק המוגמר, אם בכלל יש בעיה, או שגם בתהליך ההכנה? תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | י"ב אלול תשע"ח 13:28

בכל היקבים שומרי הכשרות מקפידים שמרגע שהייין מתחיל להיות נוזל (למעשה מהפיכת העגלה בבציר למיכלים  המובאים  ליקב) לא ייגע ביין ובמכונות - מחלל שבת. ורק לאחר שהבקבוקים סגורים וחתומים מאשרים גם למחללי שבתות לשאת את הבקבוק. ולכן גם לגביך זאת התוצאה.