כלי חרסינה מתצוגה בלבד

השאלה:

יש בידי כלי חרסינה "לתצוגה בלבד" בארון במטבח, שניתנו לי. הבעלים המקוריים לא עשה בהם שימוש, מלבד פעם או פעמיים לפני למעלה מעשרים שנה, שנעשה בכמה קערות שימוש למשהו שאולי היה פרווה, אך יש סיכוי שהיה לא פרווה. חשבתי לתת למישהו את הכלים, כי אין לי מושג מה לעשות איתם. השאלה היא מה דינם?
אני מניח שאין דרך להכשיר, והשאלה היא אם זה שזה היה לפני זמן רב מאוד, וגם אז השימוש היה כמעט חד פעמי ואולי אפילו היה פרווה, ומי יודע אם זה היה חם מאוד או לא, האם כל זה מצטרף לכך שהכלים כשרים או שכיוון שאין ידיעה ברורה מה נעשה איתם אז הם צריכים להיזרק עם כל הכאב או להינתן לגוי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אפשר להכשיר בהגעלה ג' פעמים למרות שזה כלי חרס.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי