כרובית וברוקולי של סנפרוסט

השאלה:

אני משגיח כשרות.
עד השנה התיחסנו (ע"פ התייעצות עם הרב וייא) לכרובית וברוקולי של סנפרוסט ופרי גליל ככשרים אם כי לא מהדרין.
לאחרונה פרסמה הרבנות הראשית כי במוצרים אלה אשר יוצרו בחורף זה נגיעות בחרקים, וכי כמעט בלתי ניתן לנקותם. אשה אחת אשר שמחה על דברי נותרה עם כמות ממוצרים אלו בשווי של 130 ש"ח.
האם ניתן להקל ולאפשר לה לטחון בבלנדר את המוצר כך שלא תהיה בו עוד בריה שלמה ?
האם ניתן להקל כך אחרי שהיא תבדוק ותנקה את המוצר כפי כוחה ?
אם כן אשמח אם הרב יתן גם הנחיות כיצד לנקות לפני הטחינה.
יישר כח לרב על הזמן שהוא מקדיש לשאלות הציבור.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם בדר"כ היא מרסקת אותם משיקולים קולינאריים יש מקום לרסק גם במקרה זה מפני שאין הריסוק בא לבטל איסור לכתחילה, עם זאת אני מציע שלפני הריסוק היא תשטוף היטב במי סבון ותבשל אותם במים נקיים ואת כל החרקים הצפים תשליך.
אולם אם היא באה לבטל איסור לכתחילה והירק בחזקת מנוגע עדיף שלא לרסקו.
הבדיקה לא מעשית כי היא צריכה להיות בעין בכל התפרחות וצריך לחתוך אותן לחתיכות קטנות ואז לעבור חתיכה חתיכה ולחפש חרקים. דבר זה לא ניתן.