כרובית

השאלה: עיינתי בתשובתכם בשאלת הכרובית שמצוין בהם בפיקוח מכון התורה והארץ. עניתם שאתם לא מתערבים במתן הכשרות, אלא רק בבדיקה. מה זה אומר - הכרובית נקייה או לא? יש חזקת נקיות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ו סיון תשע"ה 23:09

בס"ד

שלום וברכת ד'

כדי לקבל הלכה פסוקה יש צורך בשני דברים א. ידיעת הנתונים. ב. ידיעת ההלכה. הדבר שכתוב הוא שאנו נותנים רק שרותי מעבדה ולא הנחיות הלכתיות. למרות שיש ידע בכל דבר צריך לשקול יחסית לכמה. כגון: מצאו ב עשרים קילו חרק האם הדבר מותר באכילה או לא? האם הוא מהדרין או לא? כמו כן יש שאלות של מדגם ויצירתו? שאלות של צורת גידול ומעקב? שאלות אלו עונים רק הרבנים נותני הכשרות, ועל כן יש לפנות אליהם לקבל את הידע מה הם עשו בגידול ומה ההנחיות שלהם, האם עובדים על פי הנחיות הרבנות הראשית וכדו'. אנחנו לא מעורבים בשאלות ההלכתיות שהבאתי רק מעט מהן.