"כשר" - מכיל אבקת חלב נכרי?

השאלה:

האם יש קשר בין מוצר חלבי שכתוב עליו "כשר" (לא "כשר למהדרין"), לבין היותו מכיל רכיבי אבקת חלב נכרי?
כלומר, האם מותר למקפיד שלא לאכול גבינה צהובה, קוטג’ וממתקים שמכילים אבקת חלב נכרי - לאכול ממוצרים כאלו ברמה של "כשר", כאשר לא נכתב במפורש על האריזה שהם אכן מכילים אבקת חלב נכרי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

ציון אבקת חלב נכרי נתון בויכוח קשה, האם יש חובה לציינו או לא. הרבנות הראשית לישראל החליטה שתמיד צריך לציין אולם לא תמיד החלטה זו מיושמת, ועל כן יתכן מצב של כיתוב כשר ויש בו אבקת חלב נכרי, מנסים לשפר אבל עדיין ללא הצלחה גמורה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי