(כשרות בבית ההורים (ההורים דתיים

השאלה:

אמי מקפידה על רוב הדברים אך יש דברים בכשרות שהיא לא מקפידה. כגון: ירקות עלים לא רק של חסלט והיא גם לא משרה אותם או שימוש בסכין חלבי לחיתוך דברים שמיועדים לדברים בשריים. ניסיתי להעיר לה אך היא כל כך מקשיבה. מה עליי לעשות?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

א. לעניין חסה, נראה שאם תוכלי לומר לאמך שאת תטפלי ועליך האחריות בענין החסה, ופעם פעמיים תראה לאמך כיצד את עושה היא תמשיך לעשות כמוך. אם בכל אופן הדבר לא מסתדר נראה לי שאי אפשר לאכול את הירק חי.
ב. לגבי הסכין אם אין חתוך בדברים חריפים (בצל, שום או לימון) אפשר להקל, כל זמן שאין חתוך של דבר חם, וגם אז המאכל לא נאסר.

חזקי ואמצי.
ברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי