כשרות גבינה

השאלה: שלום וברכה השאלה שלי היא בנושא החלב , חלב ישראל וחלב נכרי אני מתגורר בדרום צרפת, ועד היום ידעתי [מסתבר שלא ידעתי כלום] שגבינה של גויים אסורה משום אנזים מן החי שנקרא RENET ידעתי שאני משלם על אותו מוצר מאותה מחלבה פי 9 מאותו מוצר ללא מדבקה כשר, [מאותה מחלבה] רק לאחר שבבית הדין בשטרסבורג הודיעו לי שאי אפשר לעשות את הגבינה הנקראת "רוקפור" עם עובש ללא אנזים מן החי, לא עם אנזים מן הדגים ולא מן הצומח, הם דאגו לשלוח לי תעודת כשרות של כדתיא לונדון, מה ששוה כבד"ץ אצלכם, של האנזים מן החי renet כששאלתי את הדיין בעירנו הוא ענה לי תשובה שדי הפתיעה אותי "מה הבעיה , זה מוסיף טעם לפגם, " ...... לא עניתי, הוא מיד השיב , אנחנו לא אוכלים מטעם גזירה דרבנן השאלה שלי כמובן היא מה גובר גזירה דרבנן , או גזל דאורייתא, מה גובר על מה האם אני חייב לפרנס את הגנבים שגובים ממני 850 אחוז יותר , או פשוט לסמוך על דעת הרב פיינשטיין אבל לגבינות תודה רבה אביי ואזאנא נ.ב. הטלפון שלי הוא בקידומת 0033 של צרפת אין צורך להתקשר, אנחנו לא משלמים על שיחות לישראל , זה כלול בשירות של המדינה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ' אדר ב תשע"ו 1:11

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אין לי מושג במחירי מוצרי אינזימים, כך שלעניין המחיר אינני יכול לענות.

ב. לגבי האינזימים שנעשו מבע"ח שאינם כשרים, רוב הרבנים והפוסקים מחמירים בכך, אבל יש שמקילים בגלל התהליך המרוכב שהאאינזם עובר א"כ לא נחשב כאיסור. על כן רוב ועדי הכשרות מקפידים גם על האינזים שיהא כשר.

ברור ששאלה כזאת רק רבני ועד הכשרות יכולים להנחות מה לעשות.

בברכתת התורה והארץ