כשרות וקצב בדיקת סכין השחיטה

השאלה:

לכבוד הרב
האם יש קשר בין רמת כשרות העוף לבין קצב בדיקת הסכין?
הרי במילא שמגלים פגם בסכין פוסלים למפרע את כל הליין האחרון, ומה זה משנה אם בודקים את הסכין כל 2 תאים של עופות או כל 10 תאים של עופות?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

כאשר פוסלים בדיעבד אין יודעים מתי הסכין נפגמה וברור שעדיף לבדוק מלכתחילה כל כמה דקות או כמה כלובים ולא לקחת את הסיכון שאולי הסכין נפגמה וצריך לפסול בדיעבד את כל העופות מהבדיקה הקודמת. במשחטות מסודרות ישנם שוחטים שמלאכתם "העמדת" סכין, והשוחטים בפועל מחליפים סכינים כל מספר שחיטות.