כשרות חלב אם2

השאלה:

הרב כתב לאסור חלב אם למבוגרים. אבל בשו"ע כתוב חלב אשה, מותר, והוא שפירש כגון שחלבתו לתוך כלי (או לתוך היד) (ב"י) . אבל גדול היונק משדי אשה,
כיונק שרץ (אפילו חולבת לתוך פיו), (ב"י) ומכין אותו מכת מרדות (פי' על שמרד בדברי סופרים).

ובסימן פז יש בו מראית עין כאשר מבשלו עם בשר! אבל לבשל חלב אם בסיר, מה הבעיה לכתחילה?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

מותר לשתות חלב אשה רק אם הוא מונח בתוך כלי. אבל לבשל בכלי עם תבשיל וכד' אסור לכתחילה משום מראית עין.