כשרות מהדרין בבשר ועופות

השאלה:

שלום רב,

1. לאחרונה התפרסם כי במשחטה בחדרה הוכנסו שינויים מסויימים
בהוראת הבג"צ ועל כן הרב ורנר הסיר את השגחתו. משווקים כיום
עופות משם בסימון "כשר למהדרין" אך בסופרמרקט בו אני קונה יש
שלט גדול לפיו העופות הם "לא חלק".

שאלתי היא: האם עופות תנובה בהשגחת הרבנות המסומנים
"מהדרין" (בהשגחת הרבנים אריאל, שלוש, אויערבך ועוד, כולם
שליט"א) הם ברמה כשרותית הגבוהה ביותר, בדומה לעופות "גלאט"
(יהא אשר יהא פרושו של מונח זה גבי עופות) בהשגחת הבד"צים השונים ?

2. ברשתות השווק משווק (תחת השמות המסחריים "נטו" ו-"טיבון
ויל") בשר קפוא מיובא, המסומן "כשר חלק בהשגחת הרבנות
הראשית לישראל" ללא סימון שם הרב המכשיר. מיהו הרב המכשיר,
והאם כשרות בשר זה היא ברמה המקובלת על שאר הכשרויות
המהודרות?

3. האם ניתן לקבל מידע כללי על הקריטריונים לפיהם נקבעת רמת
הכשרות לכשרות רגילה או מהדרין (במוצרי בשר וגם בשאר מוצרים)?

תודה על תשומת הלב !

 

 

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לא ידועים לי כל פרטי הכשרות ברבנויות השונות ותפנה לרבנות
הראשית למחלקת הכשרות ולרבנויות המקומיות ולרבנים החתומים על ההכשרים.
בעופות אין המושג "חלק". יש הידורים שונים ויש לבררם בכל מערכת
כשרות. המהדרין של תנובה כול בדיקה ידנית ויחידנית של צומת
הגידים והריאות בכל עוף ועוף.

toraland whatsapp