כשרות מפל שוקולד ומכונת קרפ

השאלה:

שלום רב,
יש לי עסק קטן של מכונות מזון שאני מפעיל באירועים.
רציתי לשאול לגבי מפל שוקולד ומכונת קרפ צרפתי.
החומרים שמשתמשים בהם לרוב הם חלביים.
רציתי לשאול אם ניתן להשתמש במכשירים האלה גם בפרווה?
כלומר להשתמש בשוקולד פרווה במפל שוקולד או בבלילה פרווה לקרפ צרפתי. מה הדין לגבי אכילה עם בשר או לאחר אכילת בשר? זה נחשב בחזקת חלבי? [כמובן יש אפשרות לנקות היטב ושלא יהיה הפעלה ב24 שעות]

הקרפ צרפתי פועל ב300 מעלות
המפל יש גדול ב110 מעלות וקטן שאני לא ידוע כמה אבל היד סולדת ממנו.

תודה רבה ושבת שלום,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אינני מכיר את המכשירים. כמו כן, לא הבנתי האם הכוונה להשתמש גם בחלבי וגם בפרווה או רק בפרווה. בכל אופן ברור:
א. אם יכשירו את המכשיר משימוש חלבי (יפעילו את המכונה עם מים וכדו') לאחר מכן יוכלו להשתמש פרווה גמור.
ב. אם אין אפשרות להמתין בין חלבי ופרווה 24 שעות ולא להכשיר - לבני אשכנז לא יאכל עם בשרי, אבל אין צורך להמתין שש שעות לאחר אכילת השוקולד.

בברכת התורה והארץ,
הרב יהודה הלוי עמיחי