כשרות סקובי

השאלה: האם יש בעית כשרות בפטריה בשם סקובי שמכינים אותה בבית על תמצית תה לשם הכנת משקה בשם קבס או קמבוצ'ה . הפטריה הנ"ל אינה נמכרת בחנויות ועוברת מיצרן ביתי למשתמש ביתי (כדוגמת מחמצת). תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ה אלול תש"פ 22:46

בס"ד

שלום וברכה

באופון עקרוני אין בעיה כשרותית, כיוון שהסוכר בארץ כולו כשר וכן התה הוא כשר, כך שבד"כ אין בעיות כשרות, אלא א"כ עשו בחומרי גלם אסורים, אבל בארץ כמעט לא מצוי. בכו"א אפשר לשאול את המגדל של הפטריה באיזה תה וסוכר השתמש ואין בעיה.

כתיבה וחתימה טובה