כשרות עופות ובשר

השאלה:

שלום הרב,

בביתי אני מקפידה על כשרות מהדרין ברמת כשרות גבוהה בעופות עפ"י הגדרות של כושרות. כיצד עלי לנהוג כשאני מתארחת בבית חמותי שאינה מקפידה על כך ? ואיך עלי לנהוג באירוח אצל שכנים וכד?

תבורכו

התשובה

רבני כושרות | תמוז תשע"ה

כל העופות הנשחטות בארץ במשחיטות מסודרות עם פיקוח של הרב הממונה על כך מטעם הרה"ר הינם כשרים ומותר לאוכלם. הרשימה של המעודפים של כושרות היא רשימה של העופות של עם הכשר של הרבנויות השונות שעומדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר בן עופות עם הכשר של הרבנות.

כמובן שיש גם רשימה של עופות בסטנדרטים יותר גבוהים המכונים "עופות של הבד"צים" השונות. הרוצה לעיין וללמוד מה ההבדלים בן הרמות השונות יכול לעיין במאמר להלן:

http://www.kosharot.co.il/show_hadracha.asp?id=59572