כשרות פטריה יוגית

השאלה:

לכבוד הרב שלום,
לקחתי פטריה יוגית מאישה רוסיה. זאת פטריה ששמים אותה בצנצנת מוסיפים לה חלב נותנים לה להיות בחוץ יממה כשהיא מכוסה בבד גזה עם חורים והיא נהפכת ליוגורט. ככה כל פעם שוטפים את הפטריה ומוסיפים לה חלב.
האם אין בעיה לשתות את זה מבחינת טומאה או כשרות?
זאת פטריה גם שבאה מחו"ל זאת פטריה שידועה שיש לה סגולות רפואיות אך לא נבדקה מדעית והיא עשויה מחיידקים ושמרים.
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

בפטריה עצמה אין בעיות הלכתיות של כשרות, אלא א"כ השתמשו בחלב לא כשר (גמל, תאו וכו), אז צריך שטיפה טובה שלא ישאר דבר מהחלב הטמא.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי