כשרות ריבה

השאלה:

אני גרה בחו"ל. כרגע ובהריון. קניתי ריבה שנמכרת בארץ בסופרים והיא כשרה (חברת סן דלפו - כל הריבות שלה כשרות בארץ). בחו"ל אין סימן כשרות עליה כמו בארץ אך המוצר זהה, האם מותר לאכול אותה?
היא הריבה היחידה ללא תוספת סוכר הנמכרת כאן ועל כן חשוב לי לדעת. מודה מאוד על המענה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

נראה שבריבות הנמכרים בארץ מקפידים על בשולי עכו"ם ופותרים את הבעיה בדרכים מסוימות. בריבות הרגילות כנראה שאין הקפדה על בישולי עכו"ם, ולכן לא כדאי להשתמש בריבות אלו שמא יש בהם בישולי עכו"ם.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי