כשרות תבלינים

השאלה: שלום רב, ביו"ד סוף סי' קיד' מביא השו"ע ע"פ הרשב"א איסור לקנות "כרכום" מחשש לעירוב יין. לפי דברי הש"ך במקום, לכא' נראה שכיום אין חשש לרכוש תבלינים מעכו"ם, (הש"ך מונה שם מס' צירופים שבהם מקילים, לדוג' אף אם נחשוש לעירוב של איסור - הרי התבלין בטל ב-60 בתבשיל, וכיוון שמדובר רק בספק אם התבלין מכיל איסור- אין איסור ביטול לכתחילה). לפי דבריו, האם מותר כיום לקנות תבילינים מדוכנים ללא כשרות (פפריקה, כמון, כרכום וכד')או שמא ישנן חששות נוספות? בתודה מראש,

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ח' אייר תשע"ז 17:34

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם אמנם אין בתבלינים כל תוספת  אך ורק טחינה של פרחים וזרעים אפשר לקנות.

גם כיום יש הרבה תבלינים שמוסיפים להם, צבעי מאכל, שמנים, מונסודיום, כך שיש לשאול תחילה את המוכר האם יש חשש של גלוטן, צבע מאכל, שומנים או מונסודיום. אם המוכר לא מוכן להתחייב על כך - התבלין צריך הכשר.

תבלין שהחברה המיצרת כתבה עליו שאין בו תוספים אפשר לרכוש כשהחברה מפורסמת כאמינה, ואם הכניסו עתידין ליתן את הדין על כך בפני שלטונות המקום.