לאכול בבית מלון ביוון

השאלה:

הייתי במלון בחו"ל (ביוון) ואורחים ישראליים דתיים (לפחות מבחינה חיצונית) שהיו בחדר האוכל במלון אמרו לי שמכיוון שהלחם הוכן ממים ולא שמן ניתן לאכול אותו ובנוסף מותר לאכול ריבה, חמאה, חלב וטונה. (יש לציין שהמלון לא כשר). אני באמת אכלתי ממה שהם אמרו לי, וכשהגעתי לארץ אמרו לי (לא מישהו מוסמך) שכל המאכלים המפורטים לעיל הם אסורים באכילה.
אני אשמח מאוד אם כבוד הרב יוכל לומר לי האם המאכלים האלו אכן כשרים ומותרים באכילה או לא. ואם לא, האם יש איזושהי דרך לכפר על העוון?
תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

יש מקילים בפת פלטר של גוי, ובמקום שאין אוכל אחר אפשר להקל. גם לעניין חמאה יש מקילים. לגבי חלב צריך לדעת היכן נחלב והאם עומד תחת פקוח ממשלתי שאין בו תוספות, וגם זה רק בשעת הדחק. טונה במים בד"כ אין בעיה.

התשובה היא ללמוד את הלכות יציאה לחו"ל (יש ספרים שעוסקים בשאלות אלו) כדי לא לסמוך על אורחים תמימים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי