לינת לילה בבצל ירוק

השאלה: שלום וברכה, האם לבצל ירוק יש את הדין של בצל קלוף לעניין לינת לילה? אם כן, מה נחשב בצל ירוק קלוף או לא קלוף? האם יש מאכלים נוספים ששייכים לאיסור של לינת לילה חוץ מבצל, שום, ביצה ומשקה מזוג? תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א שבט תשע"ז 0:57

בס"ד

שלום וברכת ד'

נחלקו בשאלה זו האחרונים. נראה שאם שום עבה ושום דק יש שהקלו (עיין כף החיים) גם בבצל לבן ובצל ירוק יש מקום להקל. כיוון שזה ספק בגזרות נראה שאפשר להקל במקום הצורך בבצל ירוק, אבל לכתחילה יש להחמיר כיוון שהבצל הירוק הוא הבסיס של הבצל הלבן.