לישת בצק פרוה ובצק חלבי באותו מיקסר

השאלה: יש לי מיקסר שבו אני לשה בצקים. שאלתי האם אני יכולה להקציף באותו מיקסר שמנת מתוקה או בצקים חלביים. המיקסר מנירוסטה

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ט' חשון תשע"ח 9:54

א. מבחינה הלכתית מותר אם הכלים נקיים מכל שאריות כיון שכל העשייה במיקסר היא כשהבצק קר ובקר אין בליעה.

ב. החשש הוא האם תעמדי בניקוי היטב הן של הקערה והן בכלי הלישה שלא יישאר שום פירור מהאפיה החלבית ויהיה נילוש עם הפרוה, ואז בתוך הלחם יהיו חלקים חלביים.

ג. אם את חושבת שתעמדי בכך אין צורך לקנות חלקים כאלה לאפיה חלבית. אם הניקוי הוא מהיר ולא קפדני עדיף לקנות קערה וכלי לישה לצורך הבצק החלבי.