מיקרוגל בשרי וחלבי

השאלה: בס"ד לכבוד הרב שלום, לגבי מיקרוגל המשמש לבשרי ולחלבי, כאשר יש מכסים ללא חורים בהתאם לכל מין, ואני מחמם מאכל בשרי/חלבי כך שיש מצבים בה הצלחת עצמה קטנה יותר מהמכסה, וכן הצלחת נמצאת על צלחת המיקרוגל הקבועה המשמשת גם בחימום בשרי וגם בחלבי, יש לציין שצלחת זאת תמיד נקיה בין חימום לחימום וכן כאשר היא מתלכלכת מאוכל ממשי אנו משתדלים להגעיל אותה. 1. האם יש בעיה בכך שהמכסה לא נמצא ישירות על הצלחת והוא יותר גדול ממנה? 2. אם כן, מה דין הכלים והאוכל שבושלו במצבים כאלה? 3. כלי שנטרף במיקרוגל האם צריך הגעלה או עירוי? 4. האם יש הבדל בכל הדינים הללו בין אשכנזים לספרדים? תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"א כסלו תשפ"ב 15:09

בס"ד

שלום וברכה

א. יש הקפיד שלא תהא אותה צלחת במיקרו, שאם שמו בשרי ונזל שומן או ציר הצלחת היא בשרית, ואם אח"כ יעשה חלבי עם נוזלים הרי זה נאסר. ואפילו אם הצלחות נקיות יש להפריד או לשים על קופסא שאין מגע בין האוכל והצלחת.

1. לגבי הכסוי אין משמעות האם הצלחת קטנה יותר או לא.

2. לדעתי יש להגעיל את הצלחת המרכזית אם שמו על גבה בשרי וחלבי אחד אחרי השני ללא הפסק כלי.

3. גם הספרדים יחמרו בצלחת. אמנם לעניין המאכלים יש מקום לחלק, אבל הצלחת צריכה הגעלה.