מיקרוגל המשמש לחלבי ובשרי

השאלה: שלום כבוד הרב, בביתנו משתמשים במיקרוגל גם לבשרי וגם לחלבי. את המאכלים מכסים בכיסויי פלסטיק שמיועדים למיקרוגל (אלו שמחוררים בחריצים קטנים מסביב). האם זה בסדר או שיש בכך בעיה? בנוסף, חיממתי תבשיל חלבי באותו המיקרוגל בכלי סגור ובמהלך החימום המכסה נפתח (כתוצאה מלחץ האדים) כך שהתבשיל היה פתוח במיקרוגל. האם התבשיל טרף? ומה דין הכלי שבו חיממתי את התבשיל?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ד טבת תשע"ו 15:06

מיקרוגל אשר משמש לחלבי ובשרי יש לחמם כל מאכל בו בשני כלים סגורים. ראוי שהחיצוני יהא שקית קשורה שלא יצאו ממנה אדים לחלל המיקרוגל. בדיעבד אם חממו ודלפו אדים התבשיל מותר בתנאי שלא חיממו בשר וחלב יחדיו באותו זמן.