מיקרוגל - לבשרי, לחלבי ולפרווה

השאלה:

שלום כבוד הרב,

אני ובעלי משתמשים בכיסויים מפלסטיק עם החריצים הקטנים מסביב בעת חימום האוכל.
רציתי לשאול 2 שאלות בהתאם לכך:
1. האם ניתן לחמם מאכל פרווה על צלחת חלבית כשמתחתה יש משטח חוצץ ומכסה אחר מהמכסה של המאכלים הבשריים? מה דינה של הצלחת? האם ניתן לאכול את המאכל הפרווה בארוחה חלבית?

2. האם ניתן לחמם במיקרוגל מאכלים חלביים במידה ומכסים רק במכסה מפלסטיק הרגיל?

תודה רבה,
מורן

התשובה

הרב יעקב אריאל |

לא הבנתי את תאורייך. אם המיקרוגל משמש לחימום הן לחלבי והן לבשרי יש להקפיד שכל מאכל שמחממים על ידו יהיה מכוסה שאינו נותן לאדי התבשיל לצאת החוצה.
ואולם לא לחמם חלבי ובשרי יחד מפני שלעתים שני הכיסויים לא מספיקים ובורחים אדים לחלל התא.