מצרי מזון מחו"ל

השאלה: ברצוני להזמין מחו"ל מוצר טבעי שעשוי 100% מפירות שמכיל בתוכו תירס עמילן. האם ישנה בעיית כשרות לתירס עמילן?

התשובה

הרב דוד אייגנר | ז' אדר ב תשע"ו 16:18

ב"ה

שלום וברכה!

ככלל, ההנחייה היא לקנות מוצרים שיש עליהם כשרות, ושעברו את אישור הרבנות הראשית לישראל.

בנוסף לכך, הבעיה כיום בתעשיית המזון היא שיש לעיתים תוספות מסוימות של חומרים כגון חומרים מייצבים, חומרי תשמורת וכדומה שמאידך גיסא אין חובה לרשום אותם על המוצר מכיוון שמדובר בחלקים קטנים יחסית של המוצר, אך מאידך גיסא מכיוון שהם חומרי תשמורת ניתן להגדיר אותם כ'מעמיד' ולכן הם אינם בטלים, גם אם מדובר באחוז קטן.

לכן המלצתנו היא שאין לרכוש מוצרים אלו.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר