משגיח כשרות במטבח קצה בעבודה

השאלה: שלום רב. מקום עבודה מבקש לרכוש מזון מוכן מחברת מבושלת. (הכשר הרב דברת). במקום העבודה מחממים במטבח את האוכל המבושל (בשרי בלבד) , חותכים את הירקות שסופקו וכדומה. מדובר בעובדי חברת מבושלת האחראים לכך למפעל מבושלת אין אפשרות לבצע ביקורת באתרים להם הם מספקים מזון. הם מספקים עובדים בלבד. האם בנסיבות אלו נדרשת גם תעודת כשרות מקומית בנוסף לתעודה של חברת מבושלת ובפרט כדי לפקח על עובדי חברת מבושלת תודה

התשובה

מכון כושרות | כ"ז תמוז תשפ"ב 15:44

שלום וברכה

משגיח כשרות במטבח קצה זה הכרחי ביותר.

בנוסף להשריית ירקות העלים ושטיפתם, שעוסקת באיסורי דאורייתא, יש את נושא בדיקת הסחורה שמגיעה.

היו מקרים מעולם שהגיע אוכל אחר, כמות אחרת, ועוד, ממקורות לא ידועים.

ולכן חובה שתהיה השגחה על מטבח הקצה.

בברכה

יצחק דביר