משחת שינים

השאלה: משחת שיניים מלבינה תוצרת הימלאיה, הודו. נמכרת בכל הרשתות המוכרות כמו סופרפארם וכד', מצוין כי מכילה מרכיבים צמחיים בלבד. האם ניתן לסמוך על זה מבחינת הכשרות ולהשתמש?

התשובה

מכון כושרות | ו' כסלו תשפ"ג 19:18

שלום וברכה

אין כל משמעות הלכתית לכך שהמשחה מכילה רכיבים צמחיים בלבד, הן משום שהכרזה כזו בדרך כלל אינה נאכפת, והן משום שיש חומרים שאינם כשרים צמחיים (לדוגמה: ישנם חומרי גלם רבים תוצרי יין נסך).

הפוסקים נחלקו אם משחת שינים צריכה הכשר, תוכלו להרחיב בקישור זה.