נאמנות שליח גוי

השאלה:

שלום לכבוד הרב,  האם משלוח פיצה ממסעדה כשרה שהגיע ע''י משלוחן גוי, ויש מדבקה של הכשרות המקומית שמודבקת על הקרטון הפיצה, אמנם המדבקה לא היתה מודבקת באופן שהיה היכר על הקופסה אם הגוי פותח אותה, תאורטית, אם הגוי היה רוצה להחליף את הפיצה בפיצה טרפה היה יכול... , האם הפיצה מותרת באכילה בדיעבד? יש לציין שאין שום אינטרס למשלוחן הגוי להחליף את הפיצה, מדובר בחברת משלוחים ששמה בדיגלה את המשלוחים המהירים, וגם יש לציין, שהשליח הגוי לא יודע למי נועד המשלוח. תודה רבה.

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | כ"ז חשון תשפ"ב 15:16

נראה לי שמותר לאכול. החשש של החלפה של כשר באיסור הוא קטן מאד.