נגיעות בממרח תמרים, אוכל דגים בפסח

השאלה: שלום וברכה לכבוד הרב! ברצוני לדעת האם יש בעייתיות של תולעים בתמרים הנמכרים בגוש(כמדומני מבית שאן או עמק הירדן)? על האריזה מצויין כי ההכשר הוא מהדרין לפסח ולכל השנה - האם זה מתייחס גם לעניין תולעים? אשמח לדעת גם אם בתולעי דם המשמשות מזון דגים יש בעייה של חמץ? תודה רבה וחג כשר ושמח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ז אדר תשע"ז 22:08

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. מהבדיקות שנעשו במעבדות גילנו שאין מגיעות בתמר שאן.

ב. התולעים אינם חמץ, יש פעמים שיש תוספים והם חמץ, ועל כן יש לדעת את התכולה בצורה מלאה אם יש חמץ אפשר לתת לפני פסח.

שבוע טוב