נייר אפיה

השאלה:

ראיתי התייחסות של הרב אריאל לנייר אפיה ממנו משתמע כי הנייר מהווה חציצה בין כלי חלבי לבשרי. 1. ברצוני לשאול האם בטוסטר בעבודה (שכשרותו לא ידועה ויכול להיות שהשתמשו בין גם לבשר וגם לחלב) ניתן להשתמש בעזרת נייר אפיה כשהנייר מקיף לחלוטין את הלוחות של הטוסטר? ואם לא אז מה לגבי נייר כסף(האפשרות הבריאה יותר היא בלי ספק נייר אפיה) 2.והאם יש לחלק בין טוסטר אובן לטוסטר לחיצה?

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | ו' חשון תשע"ז 11:46

א. עדיף שתשאלו ישירות את הרב אריאל, איני מכיר את דעתו בנושא. ומומחייתי בטוסטרים קטנה.

ב. השימוש בנייר אפיה בעייתי לפי הבנתי משום שאינו סוגר לגמרי את המאפה וכן דין נייר כסף ועל כן להשתמש בקביעות בצורה כזאת הוא פתח להרבה שאלות של נקרע הנייר או שלא עטף מכל הכיוונים וכד'.

ג. במיקרוגל אנו מחממים בשתי שקיות או כלי סגור ושקית סגורה העוטפת אותו, אבל בנייר אפיה קשה להתיר שימוש קבוע.