סוגי פטריות לרפואה

השאלה:

1. ישנם לא מעט סוגי פטריות.ישנם כאלה שגדלות ביערות ויש כאלה שללא התערבות בני אדם לא היו קיימות,כגון: פטריית תה,פטריית חלב,וכן פטריית אורז ים הודי (אם תרגמתי נכון).
האם כל הסוגים הנ"ל כשרים? להדגיש-משתמשים בהם לצורך רפואה בעיקר.

2. האם שיטות ריפוי מהמזרח כשרות ליהודים? למשל, אם בספר כתוב שצריך להגיד מנטרה מסויימת (מילה או שילוב מילים פעם אחר פעם), ללא כוונה כלשהי, האם זה נחשב כע"ז?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

הפטריה בפני עצמה אין בה בעיות שהיא גדולי קרקע (אלא א"כ יש בה חרקים, לא נבדק). המצע גידול בתה הוא תה וסוכר, ובחלב הוא חלב, כל אלו דברים מותרים שאין בהם בעיות הלכתיות. ועל כן אם כל התהליך נעשה בבית אין כל בעיה. אם זה חומר קנוי בחנויות טבע, יש פעמים שיש תוספים שונים (אלכוהול וכו') ובהם אי אפשר לסמוך. אבל גידול ביתי אין בו כל איסור.

לשאלת הרפואה שבדבר, שוב יש לציין בגידול ביתי אין איסור ואילו בנמכר בחנויות השאלה היא מה הוסיפו והאם אין בו מעמיד וכמו כן מה טעמו, ועל כן אי אפשר לענות ללא ידיעת כל הפרטים.

אמירת מילה והתרכזות בה איננה עבודה זרה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי