פסיפלורה ומנהגים שונים באוכל

השאלה:

שמעתי שישנה מחלוקת בענין הפסיפולרה האם זה עץ או שיח. ברצוני לשאול - האם מותר לאדם שמחמיר בזה שזה עץ לאכול פרי זה אצל אדם שמיקל בזה שזה בשיח כאשר ידוע שהפרי הוא מגידול של שנה שניה והוא בגדר עורלה. וכן ככלל - כיצד יש לנהוג כאשר ישנם מנהגים שונים בין אנשים לעניין אוכל, האם בשל כך יש להיזהר יותר או שמא כל עוד אני אוכל אצל אדם יראה שמיים אפשר לסמוך על דעתו ועל מנהגיו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

שאלה זו ארוכה ועניינה הוא האם למתיר מותר להאכיל לאדם האוסר דבר האסור על האוכל ומותר למאכיל. נחלקו בכך האחרונים, עיין פר"ח סי' תצז ומהרלב"ח בתשובה. הנטייה לפסוק שיש להזהר בכך אפילו שנמצאים אצל המתיר.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי