ציפוי על תפוחים

השאלה:

לפני שנים רבות נודע לי שיש ציפוי על גב תפוחי עץ שמצפים אותם לצורך שיווקי שיראו חלקים ויפים. לא ראיתי צורך רב לעיין בסוגיה שכן חבר עיין בסודיה זו ולא עורר אותה שוב כבעיה.

כעת אני עושה בחו"ל למען עם ישראל, וחלק מהתפוחים כאן מבריקים וחלקם אינם, (על פי רוב בחנות של שיווק ישירות מהחקלאי אינם מבריקים). את החומר המבריק ניתן להוריד בגירוד בסכין - על מנת להבחין שיש ציפוי - אולם אין זה ריאלי לעשות זאת לכל תפוח ותפוח על כולו.

אשמח לדעת האם אמנם ישנה הברקה של התפוחים, והאם חומר זה בעייתי בכשרות כל ימות השנה או פסח, וכן האם יש הבדל בעניין בין ארצנו הקדושה וחו"ל?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

הציפוי שלאק (glazing agents) נחלקו בו האחרונים האם יש בו איסור או לא, הוא עשוי משאריות של חרקים, ומאידך יש סוג שהוא כשר. בכל אופן לכתחילה אין לאכול תפוחים המצופים בשלאק, ואם כבר נקנו אפשר לקלוף. אינני רואה דרך אחרת.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי