קטניות בפסח

השאלה: שלום הרב, אני אשכנזי הנשוי לספרדיה, בשיחה שערכתי עם סבי ואבי הגענו למסקנה ששלום בית עדיף על מנהג אבות והסתמכנו על הפסוק "על כן יעזוב את אביו ואת אמו ודבק באשתו והיו לבשר אחד". שאלתי היא איזה מינים של קטניות בוודאות היו בזמן הגזירה וכן איזה מינים הפוסקים לא חלוקים שאסורים והמסורת לא לאוכלם ארוכת שנים? כ"כ מינים שברור שניתן להקל בהם אשמח אם הרב יציין. אשמח אם הרב ייצין מקורות שאוכל לעיין בנוסף. בתודה משה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ג אדר תשע"ו 11:02

בס"ד

שלום וברכת ד'

נחלקו הפוסקים בשאלת הקטניות המתגלות בזמן הזה, כידוע הגר"מ פיינשטיין זצ"ל הקל בקטניות חדשות, ואע"פ שיש הרבה שחולקים, והראיה שהמשנה ברורה אסר תירס למרות שבודאי תירס לא היה בגזרה המקורית, אבל כבר קיבלו תירס ואין להתיר, מכאן שהמשנה ברורה לא הסתמך על סברת מינים חדשים. בכו"א יש רשימת קטניות בסידור פסח כהלכתו (לרב גרוסמן פט"ז).

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ.