קטניות

השאלה:

שלום הרב, בהמשך לשאלה הקודמת בנושא הקטניות בפסח ששאלתי את הרב. הרב הפנה אותי לספרו של הרב גרוסמן "סידור פסח כהלכתו" פרק טז', הרב גרוסמן בספרו אוסר גם קטניות חדשות וכן גם דברים שיש פוסקים (וכך גם יצא בחוזר הכשרות של הרבנות הראשית) שאין בהם חשש קטניות. אנני רוצה להישמע כאחד שמנסה לפרוץ גדר ח"ו, אני רק מנסה טיפה לברר את הנושא לעומקו ולברר היכן זה הגזרה/המנהג הקדמון והיכן זה חומרא כזו או אחרת של משפחתי ואותה בשל העובדה שהתחתנתי עם בת עדה אחרת כמו כבר ציינתי לרב בשאלתי הקודמת יהיה ניתן אולי "לבטל" בשיחה עם אבותי/רבותי. אשמח אם הרב יפנה אותי למקום שאני יכול לברר את הנושא לעומק. תודה ופורים קטן שמח

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ו אדר תשע"ו 0:38

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם שאלתך היא מהם מינים חדשים, נראה שהכוונה היא לבוטנים, סויה, קינואה, אינג'רה. אמנם גם תירס לא היה בזמן הגזרה אבל כבר גזרו עליו.

אם אתה רוצה ללמוד את הנושא. אפשר לעיין בלאור ההלכה, וכן בספר ללא חשש קטניות - הרב אייל בן דוד, תחומין מאמרו של הרב יהודה פריס, ברכת אליהו ומכתב אליהו - לרב פרץ