קנית דגים טריים ללא כשרות

השאלה:

שלום רב. האם מותר לקנות דג כשר (כגון סלמון) מחנות דגים לא יהודית המוכרת גם דגים לא כשרים? אם כן, באיזה תנאים? תודה מראש

התשובה

מכון כושרות | י' סיון תשע"ט 9:33

שלום וברכה

הדבר מותר בתנאים הבאים:

מדובר בסלמון נרווגי (כדי להמנע מתולעים בבשר הדג), והוא נמכר שלם כאשר יש עליו קשקשים.

מותר לבקש מהמוכר לפרוס את הדג בפניכם, אך ורק כאשר מוודאים שהסכין ומשטח החיתוך נקיים ולא נותרו עליהם שאריות שומניות מדגים קודמים.

לפני השימוש יש להסיר את עור הדג משום שעלולים להמצא בו טפילים.

יש שהורו להמנע ככל הניתן מלרכוש בחנות שמוכרת מוצרים שאינם כשרים, משום מראית עין.

בברכה

יצחק דביר