קפסולות קפה בחוץ לארץ

השאלה: שלום רב, בנסיעה לחו"ל, שוכרים דירה ובה מכונת קפה. השאלה היא האם מותר להשתמש במכונת קפה של גוי, בכלים חד פעמיים. האם המציאות היא שיש קפסולות לא כשרות? מובן שאפשר בקלות שלא להשתמש במכונה, וכל השאלה היא האם לכתחילה אין בעיה עם מכונה שכזאת. תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ז ניסן תשע"ז 14:23

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם זה אמנם 100% קפה, סוכר וכו', אין כל חשש, אבל בקפסולות שיש תוספות כגון חומרי עיצוב וטעם יש צורך בכשרות. אם אין לך ידע באילו קפסולות משתמשים, יש להחמיר.