ריח מאכל לא כשר.

השאלה: שלום וברכה וערב טוב, השאלה שלי כזאת הייתי צריך לבקש מבן אדם גוי סולם לקחתי והחזרתי עכשיו הציעה לי מאכל בעלת הבית והאוכל לא כשר אמרתי לה לא הרחתי בטעות וברחתי משם עדיין נחשב עבירה עצם זה שהיה ריח או שעמדתי בניסיון..תודה

התשובה

מכון כושרות | י"ט שבט תשע"ח 18:05

שלום וברכה

יישר כח על התחזקותך והתגברותך.

רק מבשר וחלב המעורבים יחד ישנו איסור להנות ולהריח, אך את שאר המאכלים שאינם כשרים מותר להריח (מלבד חמץ). ולכן אם לא היה מבושל שם בשר וחלב ממש - הקב"ה סייע בידך להנצל מן האיסור.